Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia, de jongste dochter van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mà¡xima der Nederlanden, wordt zaterdag 19 november gedoopt in de Dorpskerk in Wassenaar. De dienst wordt geleid door ds J.A.D. (Deodaat) van der Boon, de vaste voorganger van de Dorpskerk. Prinses Alexia werd zondag 26 juni 2005 geboren in Den Haag.

Een kindercantorij zingt een dooplied als Prinses Alexia wordt binnengedragen. In de kindercantorij zingen kinderen uit de Wassenaarse Dorps-, Kieviet- en Messiaskerk onder leiding van Anneke Jansen-Kot. Verder wordt de muzikale bijdrage aan de dienst geleverd door Het Residentie Kamerkoor onder leiding van Jos Vermunt, Rijk Jansen, cantororganist van de Dorpskerk, Christianne Stotijn (zang), Mienke van der Velden (gamba), Erica Waardenburg (harp) en Paul Pleijsier (gitaar).

Prinses Alexia, tweede kind van de Prins van Oranje en Prinses Mà¡xima, is derde in de lijn van troonopvolging, na de Prins van Oranje en Prinses Catharina-Amalia.

bron: RVD