Een bijzondere oranje wordt maandag 25 april officieel gedoopt. Op die dag krijgt een speciaal gekweekte oranje tulp in de Keukenhof in Lisse de naam My Support mee. My Support is gekozen omdat een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting MS Research. Lidie Cohen verricht de doop. Zij heeft zelf Multiple Sclerose (MS) en is de echtgenote van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen.

De Stichting MS Research bestaat dit jaar 25 jaar en wil met deze feestelijke actie extra de aandacht richten op het belang van onderzoek naar MS. Alleen onderzoek kan uiteindelijk leiden tot het doel van de stichting: een remedie tegen MS vinden. Onderzoek dat veel geld kost. Het mooiste verjaardagscadeau voor de jarige stichting is dan ook dat zoveel mogelijk mensen de tulp kopen of op een andere manier het werk van de stichting steunen. My Support is binnenkort in het hele land te koop.

Inmiddels hebben luisteraars van regionale radioprogramma's zich massaal gemeld om kans te maken bij de doop aanwezig te zijn. Uit alle inzenders zijn 100 gelukkigen gekozen die daarbij ook een dag gratis toegang hebben tot De Keukenhof.
Op de Keukenhof is een perk met de tulp te bewonderen.
De doopplechtigheid van My Support begint om 11.00 uur en wordt opgeluisterd door concertpianiste Olga Bobrovnikova. Zij heeft ook MS.

bron:Stichting MS Research