Een cafà© aan de Rijksstraatweg in de vroege ochtend van 7 juli volledig uitgebrand. Rond 01.45 uur werd de brand gemeld, waarop politie en brandweer direct uitrukten. Er vielen geen gewonden. Het cafà© was niet in bedrijf, maar was juist verbouwd om binnenkort weer te openen. De brand werd bestreden door twee tankautospuiten en een hoogwerker van de brandweer Dordrecht.

Ook waren een Officier van Dienst Brandweer en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse, mede omdat bij de brand asbest is vrijgekomen. Het vrijstaand houten pand brandde volledig uit en moet als verloren worden beschouwd. Door de hevige rookontwikkeling en het vrijkomen van asbest uit de dakplaten zijn de directe buren gesommeerd hun deuren en ramen te sluiten en hun woning te verlaten. Ze zijn ter plekke opgevangen en konden ruim twee uur na het begin van de brand hun woning weer in.

Vanwege de kortdurende, maar hevige rookontwikkeling heeft de politie op de naastgelegen autosnelweg A16 gedurende een half uur een snelheidsbeperking van maximaal 50 km/uur laten instellen. De brandweer was de brand na ongeveer à©à©n uur meester en heeft nog tot ongeveer 05.00 uur nageblust. De gemeente Dordrecht heeft het cafà© met hekken laten afzetten. De Milieudienst Zuid-Holland-Zuid zal vandaag het terrein en de omgeving op asbestbesmetting controleren. Afhankelijk van de bevindingen wordt een speciaal bedrijf ingeschakeld voor verwijdering van de neergekomen asbestdeeltjes. De oorzaak van de brand is onbekend; de Technische Recherche doet onderzoek.

Bron: Politie Zuid-Holland-Zuid