Een 23-jarige inwoner van Nij Beets is donderdag 29 september jl. tussen 07.25 en 08.00 uur op de Oprijlaan in Drachten onder bedreiging van een vuurwapen van zijn bromscooter beroofd.

Het slachtoffer was onderweg naar zijn werk op de kinderboerderij in Drachten, toen hij op genoemde weg vier mannen/jongens in de berm zag. Eà©n van deze mannen zat op een bromscooter, de andere drie stonden er naast. Deze drie stapten de weg op en dwongen zo het slachtoffer te stoppen. Hij moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn scooter afstaan, waarna twee daders er mee wegreden, gevolgd door de overige twee op de andere bromscooter.

Het slachtoffer kon de volgende beschrijving van de daders geven. De eerste had  een donkere huidskleur, was ongeveer 24 jaar oud, ca. 1.80 meter lang en droeg een zwarte helm en donkere kleding.
De tweede had eveneens een donkere huidskleur, was ca. 24 àƒÆ’  25 jaar oud, ongeveer net zo lang als de eerste jongen, droeg ook een helm maar lichter van kleur en donkere kleding.
De derde had een blanke huidskleur, kort bruin haar, was ongeveer 26 jaar oud, had een licht baardje, was wat langer dan de twee eerste daders en droeg een lange blauwachtige jas en een spijkerboek.
De vierde was een jongen met ook een blanke huidskleur van ongeveer 26 jaar, was ca. 1.95 meter lang, had vrij lang blond haar tot ongeveer op de schouders, had ook een baardje en droeg een rood met blauwe jas en een laagzittende skatebroek.
Alle vier de daders spraken Nederlands. Op à©à©n van de helmen van de daders zat een sticker van een tijger. De gestolen bromscooter was van het merk Aprilia, voorzien van het verzekeringsnummer WZJ 449. De scooter is grijs/geel van kleur, met blauwe velgen en een diepblauwe metallic uitlaat. Het gaat om een vrij nieuwe scooter, waarvan het voorspatbord is beschadigd.

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen: 0900 - 8844.

bron:Politie Friesland