(EMEA Persberichten) Zondag 5 september zullen meer dan 30 bedrijven- en buurtteams in Chinese drakenboten een spannende en spectaculaire strijd voeren op de Haarrijnseplas. Aangevoerd door luid tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek peddelen de teams zich naar de finish.

Deelnemen aan de races
Het Drakenbootfestival laat zich het beste omschrijven als een actief (familie) evenement waar spanning, entertainment, plezier en sportiviteit voorop staan. Na de eerste editie kreeg de organisatie zoveel positieve reacties, dat een tweede festival natuurlijk niet lang op zich kon laten wachten. De teaminschrijvingen zijn weer geopend en de organisatie daagt iedereen uit om deel te nemen aan de races. Iedereen is welkom, van buurtteams tot bedrijven, van sportvereniging tot vriendenclub.

Activiteiten
Ook voor de toeschouwers is het goed vertoeven aan de Haarrijnse plas. Men kan de teams supporteren door ze toe te juichen vanaf het strand, genieten van diverse lekkernijen of deelnemen aan een workshop Capoeira. En ook aan de kleintjes is gedacht. Zij kunnen zich helemaal uitleven op het springkussen, zich laten omtoveren in de schmink, of het water trotseren in speciale ´waterbubbels.‘˜

Fundraising
Naast gezelligheid en sportiviteit heeft het Drakenbootfestival een achterliggend doel, namelijk de stichting ´Hearts and Heroes‘˜. Opbrengsten van het Drakenbootfestival komen ten goede aan deze stichting. Hearts and Heroes is een webshop voor hippe, vintage en nieuwe kinderkleding. De opbrengst van de verkopen gaat voor 100% naar een goed doel naar keuze, bijvoorbeeld Kika of Cliniclowns.

Mis het niet!
Het festival is gratis toegankelijk. Vanaf 11.00u. tot 19.30u. is iedereen van harte welkom op de Haarrijnse plas. Meer informatie over het festival kan men vinden op http://www.drakenbootfestival.nl/subsite/Leidscherijn/