De politie heeft vrijdagmorgen in een woning aan de Jan Linthorstraat in Oisterwijk twee stoffelijke overschotten aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om de bewoners, een 55-jarige man en zijn 47-jarige vrouw. Er is direct een technisch en tactisch onderzoek gestart. Naar aanleiding van de eerste bevindingen gaan politie en justitie nu uit van een familiedrama.  De technische recherche stelt toch een uitgebreid en volledig sporenonderzoek in om meer duidelijkheid te kunnen krijgen over de toedracht.

De politie werd vrijdagmorgen omstreeks 08.30 uur door een vriendin van de bewoners gebeld.  Zij vroeg om politie ter plaatse omdat zij het vermoeden had dat er iets ernstigs gebeurd was. Agenten hebben de voordeur geforceerd en troffen in de woning de stoffelijke overschotten aan. Op dit moment heeft nog geen formele identificatie plaats gevonden. De politie gaat er echter vanuit dat het om de hoofdbewoners gaat.

Vrijdagmorgen werd direct besloten om een Noodhulpteam in te stellen. Dit om de slachtofferzorg naar familieleden, buurtbewoners en andere  vrienden van de overledenen te verzorgen. Dit team bestaat uit onder meer medewerkers van de GGD. GGZ, Maatschappelijk Werk en de Politie. Op aangeven van dit team is het wijkcentrum de Pannenschuur hiervoor vrijdagmiddag opengesteld. De wijkagent is hierbij aanwezig. Ook vanuit de gemeente zijn deze initiatieven ondersteund.

bron:politie midden en west Brabant