De politie in Noord Holland Noord controleert extra op het gebruik van alcohol in het verkeer. In deze regio is gebleken wordt het meest gereden onder invloed van alcohol in heel Nederland. De politie heeft zich tot doel gesteld dit gebruik terug te dringen. Ook de afgelopen nacht werden weer de nodige drankrijders aangehouden en zo nodig van de weg gehaald.

Even na middernacht liep op de Westerweg in Heerhugowaard een 32-jarige Alkmaarder tegen de lamp. Hij viel op door zijn rijgedrag en moest blazen. 220 ug/l is het maximaal wettelijk toegestane, hij blies 720 microgram per uitgeademde liter lucht. Naast het proces-verbaal dat inmiddels is opgemaakt, werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Dit is altijd het geval wanneer iemand 570 ug/l of meer blaast.

Op het Keern in Hoorn moest omstreeks 01.45 uur een 44-jarige man uit Alkmaar blazen. De man reed slingerend voor de surveillanceauto en werd daarom aan de kant gezet. De man weigerde mee te werken aan de blaastest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude bleek bij een alcoholcontrole een 36-jarige man uit Noord-Scharwoude te diep in het glaasje te hebben gekeken. Nadat hij omstreeks 02.30 uur had geblazen, bleef de meter van het ademanalyseapparaat staan op 775 ug/l. Een proces-verbaal was het gevolg. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Omstreeks 03.30 uur vond op de Berkmeerdijk in Obdam een ongeval plaats. De 49-jarige bestuurder van een van de voertuigen, afkomstig uit Obdam, bleek teveel gedronken te hebben. De uitslag na het blazen was 565 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane is. De man kreeg proces-verbaal.De aanrijding was het gevolg van het niet verlenen van voorrang.

bron:politie Noord Holland Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular