In diverse plaatsen in Drenthe hielden, in de nacht van zaterdag op zondag, politieagenten van het korps Drenthe tenminste vier automobilisten aan die hun auto bestuurden nadat zij veel meer alcohol hadden gedronken dan is toegestaan. In tenminste à©à©n geval ontstond er ook een forse aanrijding.

Een 51-jarige man uit Bovensmilde is zaterdagmorgen aan de Schoolstraat aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was kort daarvoor betrokken bij een aanrijding. Hij reed op de Schoolstraat en wilde de parkeerplaats bij de supermarkt oprijden. Een 43-jarige vrouw uit Bovensmilde wilde parkeerplaats afrijden en beide bestuurders zagen elkaar over het hoofd. Een botsing was het gevolg. Onder het motto botsen=blazen is van beide bestuurders een blaastest afgenomen. De man blies een A (dit duidt op alcohol gebruik) en werd meegenomen naar het bureau. De blaastesten mislukten meerdere malen en daarom werd een bloedproef afgenomen. De uitslag is nog niet bekend. (BPS 05-200601)

Agenten hebben zaterdagavond aan de Nieuwe Ruiterweg een 59-jarige man uit Wittelte aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man blies 255 ugl (ongeveer 0.6 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van een uur. (BPS 05-200716)

De politie heeft zaterdagavond samen met 3VO aan de Vriezerweg een alcoholcontrole gehouden. Een 53-jarige werd gevraagd te blazen. Hij blies op het bureau 445 ugl. (ongeveer 1 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-200740)

Een 47-jarige vrouw uit Onnen is in de nacht van zaterdag op zondag aan de Vriezerweg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies zij 424 ugl (ongeveer 1 promille). De vrouw kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur.(BPS 05-200758)

Een 46-jarige man uit Nijeveen blies in de nacht van zaterdag op zondag 530 ugl (ongeveer 1.2 promille). Hij is op de Oude Meppelerweg staande gehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-200768)

Een 33-jarige mottorrijder uit Emmen blies in de nacht van zaterdag op zondag 465 ugl (ongeveer 1 promille). Hij kreeg een stopteken op de Vaart ZZ omdat agenten een blaastest van hem wilden afnemen. Ook deze man kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed en een rijverbod van 4 uur. (BPS 05-200794)

bron:Politie Drenthe