Op woensdag 15 maart om 07:00 uur werd in zijn woning aan het Hoefblad een 23-jarige man aangehouden. De verdachte werkt bij een keukenbedrijf in Leidschendam en had samen met een collega op woensdag 8 maart een keuken geplaatst. De keuken werd door de klant contant afgerekend. Het geldbedrag (ruim € 14.000,--) deponeerde de 23-jarige man in het dashboardkastje van zijn bedrijfsauto waarna hij met zijn (niets vermoedende) collega een hapje ging eten in een restaurant.

Ondertussen sms’te de man twee vrienden (een 15-jarige Leidschendammer en een 19-jarige Hagenaar). Hij tipte middels een sms dat het geld in de auto lag die op de Johann Sebastiaan Bachlaan stond. Tijdens het eten braken zij vervolgens de auto open en namen het geldbedrag weg.
Uit onderzoek dat de politie instelde kwam de aap uit de mouw. Van het geld is € 10.000 terug gevonden. Het restant was reeds opgegaan aan kleding en andere zaken. De drie verdachten moeten het opgemaakte geldbedrag terug betalen. Zij zullen zich nog moeten verantwoorden bij de rechter. De collega van de 23-jarige Leidschendammer was niet bij de diefstal betrokken.
bron:Politie Haaglanden