Zondag 8 januari omstreeks 18.50 uur krijgt de politie Twente een melding van een auto die in de sloot ligt. Aan de Aaftinksweg in Haaksbergen treft de politie inderdaad een auto aan. De bestuurder, een 44-jarige man uit Haaksbergen vertelt dat hij is uitgeweken voor een dier en op die manier in de berm en vervolgens in de sloot is beland. De politie neemt een blaastest af. Dan blijkt de man onder invloed van alcohol. Hij is hierop aan gehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,4 promille uit.

Twintig minuten na de vorige melding treft de politie aan de Broekheurne Ring in Enschede een personenauto die op de middenberm van de weg tegen een boom staat. De bestuurder van het voertuig is niet meer aanwezig. Na onderzoek kan de politie even later een 64-jarige Enschedeër aanhouden. De man is onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,5 promille uit.
Diezelfde nacht rond 03.30 uur wordt gemeld dat een auto in de sloot is belandt aan de Bornsestraat in Bornerbroek. De bestuurder, licht gewond, was inmiddels te voet weggegaan en bleek later vanaf de rotonde per auto opgehaald te zijn. De man zou flink hebben gedronken. Ter plaatse werd de zwaar beschadigde auto aangetroffen, deze was komende uit de richting van Borne van de weg geraakt, tegen de slootwand geknald en ongeveer 30 meter verderop tot stilstand gekomen. De auto moest worden afgesleept. Via het kenteken kwam de politie de eigenaar, een 29 jarige Almeloer, op het spoor. Hij werd rond 05.15 aangehouden en gaf direct toe te hebben gedronken en de bestuurder van de auto te zijn geweest. Ook had hij dit zelf telefonisch gemeld. De man werd aangehouden en blies 1,3 tijdens een ademanalyse.
Van alle drie bestuurders is het rijbewijs ingevorderd en wordt proces verbaal opgemaakt.
 
bron:Politie Twente