Drie Doesburgers aangehouden voor brandstichtingenDoesburg 15-07-2005 - De politie heeft vrijdagochtend drie jonge mannen aangehouden op verdenking van een drietal brandstichtingen in het centrum van Doesburg in de nacht van donderdag op vrijdag. Het drietal is in verzekering gesteld.

Tussen half zes en zes uur kreeg de politie verschillende meldingen binnen van brandjes. Toen de agenten ter plaatse kwamen bij de eerste melding had de brandweer de brand bij de draaimolen in de Ooipoortstraat net geblust. Er leek sprake te zijn van brandstichting. Vervolgens kwam de melding dat een vuilcontainer in de Zandbergstraat in brand stond. De container is helemaal uitgebrand.

De politie is direct in het centrum van Doesburg gaan zoeken naar de mogelijke brandstichters en stuitten ondertussen op de derde brand. Dit keer was het een houten braderiekraam die in brand stond op de hoek van de Meipoorstraat.

Op de Monseigneur Bekkerslaan troffen de agenten even later een 18-jarige Doesburger aan. Hij voldeed aan het signalement van een van de brandstichters en had een brandlucht bij zich. De Doesburger verklaarde samen met een 16-jarige en een 22-jarige plaatsgenoot die nacht in een horecagelegenheid in Doesburg te zijn geweest. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De andere twee zijn thuis aangehouden, omdat zij mogelijk betrokken zijn bij de brandstichtingen. Het drietal is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: Politie FryslânComments are closed.
%d bloggers liken dit: