Zaterdag rond 09.55 uur vond op de snelweg A50, ter hoogte van knooppunt Bankhoef, bij wegwerkzaamheden door Rijkswaterstaat, even voorbij afslag Wijchen, een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto. In de file die daarop ontstond botsten nog eens vijf voertuigen op elkaar. Regiopolitie, Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), ambulancedienst en Rijkswaterstaat gingen ter plaatse. Drie personen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen. De politie heeft onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijdingen.

Op de A50 richting 's Hertogenbosch kwamen door nog onbekende oorzaak een personenauto en vrachtauto met elkaar in botsing. De 74-jarige bestuurder van de personenauto raakte daarbij gewond en is met kneuzingen en een gebroken rib per ambulance overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Een aantal achteropkomende bestuurders wist tijdig voor de aanrijding te remmen, enkele anderen zagen dit te laat. In totaal vijf voertuigen botsten vervolgens op elkaar. Daarbij vielen meerdere gewonden. Een aantal personen werden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Een 47-jarige bestuurder uit Amerongen en een 41-jarige vrouw uit Kilder, inzittende van een ander voertuig, zijn met nekletsel respectievelijk rugletsel naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.

Het team Verkeersongevallenanalyse heeft technisch sporenonderzoek verricht en onderzoekt de toedracht van de aanrijdingen. Getuigen en betrokkenen worden gehoord.

Agenten leidden het verkeer via de rechterrijstrook en vervolgens de vluchtstrook. De linkerrijstrook werd afgesloten door Rijkswaterstaat. Het KLPD zorgde voor verkeersbegeleiding vanaf knooppunt Ewijk. Door de aanrijdingen ontstond veel materiële schade. De beschadigde voertuigen werden afgesleept. Rond 12.20 uur kon de rijbaan weer worden vrijgegeven.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid