Maandag 4 september werd in Enschede een auto aangetroffen waarvan bekend was dat deze in gebruik was bij een 38-jarige man uit Venray. Deze persoon wordt ervan verdacht, samen met anderen, betrokken te zijn bij meerdere inbraken, waaronder inbraken in een woning en een horecagelegenheid in Enschede. De auto werd omstreeks 13.20 uur op de Oliemolensingel in Enschede aangetroffen met daarin drie personen, waaronder de 38-jarige man uit Venray. Daarnaast werden in de auto aangetroffen een 30-jarige Enschedeër en een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats.

 

Ondertussen was ook bekend geworden dat in de nacht van zondag de 3e op maandag de 4e september was ingebroken bij een restaurant aan de Hengelosestraat in Haaksbergen. Uit eerste onderzoek was komen vast te staan dat de inzittenden van de bedoelde auto ook mogelijk hierbij betrokken zouden zijn geweest.

De auto werd gecontroleerd en in de auto werden goederen aangetroffen die afkomstig waren uit het restaurant in Haaksbergen. De drie inzittenden werden aangehouden en zijn ondertussen voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Ook in de woning van de 30-jarige werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van de inbraak in Haaksbergen en van andere inbraken, o.a. die bij een horecagelegenheid aan de Gronausestraat in Enschede.
De politie zet het onderzoek voort en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

bron:Politie Twente