In Oldenzaal was een automobiliste drie keer binnen een week betrokken bij aanrijding en onder invloed. Zw was pas 19 jaar maar moest toch bij de politie haar rijbewijs inleveren. De rechter mag nu uitmaken of ze het terug krijgt.

Op dinsdag 27 september vond omstreeks 24.00 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de rotonde van de Provinciale Rondweg N342 in Oldenzaal.
Een 19-jarige vrouw uit Almelo reed met haar auto de eerste rotonde vanuit Oldenzaal op. Ze reed daarbij niet met de weg mee, maar ging rechtdoor. Gevolg was dat ze met haar auto op de trottoirband knalde, doorschoot de grindbak in om vervolgens tegen het kunstwerk tot stilstand te komen. Zowel het kunstwerk als de auto raakten beschadigd.
Bij de 19-jarige werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop ze werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,18 promille.

 Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek dat de verdachte binnen een week drie keer een aanrijding veroorzaakt had. Waarvan een nog op diezelfde dag. Deze aanrijding was omstreeks 23.00 uur op het Acaciaplein in Almelo. Daarbij had ze tijdens het keren een geparkeerde auto aangereden en was daarna doorgereden.
De politie nam het rijbewijs van de 19-jarige in. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

bron:Politie Twente

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular