Op vrijdagavond 3 maart heeft de politie aan de Baanhoek in Sliedrecht drie mannen aangehouden naar maandag werd bekend gemaakt. Een agent die op het bedrijventerrein surveilleerde zag ’s avonds laat een auto staan en sprak de bestuurder aan. In de auto zat een 35-jarige man uit Zutphen. Hij vertelde dat hij op een vriendin stond te wachten.

Bij navraag van de gegevens van de man bleek dat hij in meerdere politieregio’s bekend staat wegens inbraak. Vervolgens heeft de agent de auto onderzocht. In de achterbak trof hij meerdere winterjassen en een dolk aan. Op grond van de wet wapens en munitie is de man aangehouden.

Omdat de agent het verhaal van de verdachte niet vertrouwde, riep hij assistentie in van collega’s. Even later bleek dat in een nabijgelegen loods werd ingebroken. Naast de loods stond een vrachtwagen. In de vrachtwagen zaten drie mannen. Twee mannen renden hard weg toen ze betrapt werden. De bestuurder startte de vrachtwagen en reed recht op de politieauto af . De politieagent moest achteruit rijden om een aanrijding te voorkomen. Uiteindelijk kon de vrachtwagen met behulp van de andere agenten worden klemgereden.

De 49-jarige bestuurder uit Zutphen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Een politiehond heeft aan de hand van de sporen in de vrachtwagen nog een derde verdachte in de omgeving aangetroffen. Deze 19-jarige jongeman uit Laren (Gelderland) is ook aangehouden. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid