Drie militairen uit de Defensie Topsport Selectie hebben zaterdag uitstekend gepresteerd tijdens de nationale kampioenschappen indoor atletiek. In het Belgische Gent veroverde hordenloper Gregory Sedoc niet alleen goud, hij wist ook een plaats te bemachtigen in de selectie voor de WK, volgende maand in Moskou. Zilver was er voor eerste luitenant Caimin Douglas (60 meter) en hoogspringer Wilbert Pennings.

"De laatste dagen had ik behoorlijk last van een hamstringblessure, maar ik wilde zo graag aan de WK-limiet voldoen, dat ik vanmorgen maar een paar pijnstillers heb genomen. Ik ben ontzettend blij dat ik nu naar het WK mag", sprak Sedoc na afloop enthousiast.
Veel indruk maakte ook landmacht-luitenant Caimin Douglas. In de serie liep hij de snelste tijd en verbeterde zijn persoonlijk record met 0.12 sec tot 6.69. Daarmee bleef hj tweehonderdste seconde van de WK-limiet verwijderd. In de finale verhinderden lichte kuitklachten een verbetering van zijn tijd uit de serie. Hij scoorde 6.75 sec en greep op 0.01 seconde. "Ik baalde heel erg dat ik de Nederlandse titel net niet kon pakken. Aan de andere kant ben ik wel trots op die 6.69 sec uit de serie. Dat belooft veel goeds voor het outdoorseizoen", zei Douglas na afloop.

Luchtmachtluitenant Wilbert Pennings was gisteren wat minder gelukkig. Afgelopen dinsdag sprong hij in Brno nog over 2.26 meter, waarmee hij zich voor het EK outdoor kwalificeerde. In Gent sprong hij via 2.12 vrij eenvoudig over 2.18, maar daarna lukte het niet om 2.21 m te bedwingen. "Heel jammer, ik had hier stiekem gehoopt de WK limiet van 2.28 te halen, maar dat zat er vandaag gewoon niet in", analyseerde de Tilburger achteraf.
bron:MinDef