Met de kwalificatie van drie turnsters Sanne Wevers, Lichelle Wong en Petra Witjes is het Nederlands Team voor het Europees Jeugd Olympisch Festival compleet. In totaal doen er van 3 tot 8 juli 2005 in het Italiaanse Lignano 41 Nederlandse sporters mee aan dit topsportevenement. Vrijdag 24 juni draagt NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra het Nederlands Team voor het EJOF officieel over aan Chef de Mission Theo Meijer.

Sanne Wevers (13) en Petra Witjes (14) wonen in Oldenzaal en turnen bij Topturnen Oost Nederland. Lichelle Wong (15) is lid van Pro Patria in Zoetermeer en komt uit Ossendrecht. De begeleiding bestaat uit Frank Louter en Vincent Wevers.
 
Het EJOF is een topsportevenement voor talentvolle jeugd. NOC*NSF ziet het EJOF als een unieke gelegenheid talenten ervaring op te laten doen op het internationale strijdtoneel. De topsporters die aan het Europees Jeugd Olympisch Festival deelnemen, zijn tussen de 14 en 18 jaar oud.
 
Op 2 juli vertrekt het team met het vliegtuig richting Italië. Het Nederlands Team zal in Lignano deelnemen aan atletiek, judo, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen.
 
bron:NOC*NSF