Op 27 januari vond een inbraak plaats in een woning aan de Toernooistraat in Enschede. Daarbij werd een mobiele telefoon weggenomen, welke opgespoord kon worden. Uit het daarna ingestelde onderzoek kwamen meerdere verdachten in beeld. Daarna kwamen ook meerdere strafbare feiten aan het licht.

Met de aanhouding van drie verdachten kon de politie een aantal zaken oplossen. Tegen de aangehouden verdachten, een 24- en twee 19-jarigen uit Enschede wordt proces-verbaal opgemaakt.. Hen worden de volgende zaken te laste gelegd, alle gepleegd in Enschede: vier woninginbraken (Toernooistraat, Marthalaan, Beukinkstraat en Dennenweg); twee inbraken in bedrijven   (Haaksbergerstraat en M H Tromplaan) en vier autokraken (Tomatenstraat, Fresiastraat, Petuniastraat en Laaressingel) en bezit van harddrugs (alleen de 24-jarige). Daarna kwam nog een vierde verdachte (eveneens 19-jarige Enschedeër) in beeld, die bij een van de inbraken heeft deelgenomen
De misdrijven vonden plaats in de periode oktober 2004 en januari 2005.

Tegen nog eens twee verdachten, een 19-jarige en 26-jarige Enschedeër, wordt proces-verbaal opgemaakt respectievelijk wegens heling en wegens medeplichtigheid door op te treden als chauffeur.

Van de buit, bestaande uit een postzegelverzameling, geld, sieraden, telefoons, audioapparatuur, laptops, computers, kleding, fietsen en autoradio's is nagenoeg niets terug gevonden.

bron:politie Twente