Verschillende automobilisten in Drenthe werden het afgelopen weekeinde door de politie aangehouden nadat ze onder invloed van alcohol hun auto zo hadden bestuurd dat ze daarbij forse schade aanrichten aan eigendommen van anderen.

Zondagavond rond middernacht heeft de Drentse politie een 29-jarige man uit Roden in zijn woning aangehouden, nadat hij in de Kastanjelaan tegen een brievenbus was gereden, en daarna doorgereden. Na een zoekactie werd hij in zijn woning aangehouden. Hij bleek flink te hebben gedronken. Bij de ademtest scoorde de man 975, ongeveer 2,25 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zondagavond zagen mensen op het Stoekeplein in Hoogeveen dat een automobilist tot twee keer toe tegen dezelfde geparkeerde auto botste. Een derde poging om te parkeren lukte uiteindelijk. Inmiddels was de politie gewaarschuwd en agenten troffen de bestuurder, een 35-jarige man uit Hoogeveen. Hij kon, aldus het politierapport ´niet meer op zijn benen staan'. Dat bleek ook wel uit de blaastest; die stopte bij 965, ruim 2,2 promille. De man is ingesloten en zal maandagmorgen worden verhoord over zijn daden.

bron:Politie Drenthe