In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie op de Achtmorgenstraat in Buren een 38-jarige Rotterdammer aan op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. Eerder die nacht zou de man, onder invloed van alcohol, een eenzijdig ongeval hebben veroorzaakt op de Heeskampsesteeg in Zoelen. Daarbij is zijn voertuig geheel uitgebrand.

De 38-jarige reed over de Heeskampsesteeg toen hij van de weg raakte en met zijn voertuig in de naastgelegen sloot belandde. Politie, brandweer en ambulance kwamen snel ter plaatse. Vlammen sloegen onder de motorkap vandaan. Door de enorme rookvorming was in eerste instantie niet duidelijk of er nog iemand in het voertuig zat, maar even later stelde de brandweer vast dat dit niet het geval was. In de omgeving werd echter niemand aangetroffen.

Meerdere getuigen in de buurt meldden ondertussen dat zij een onbekend persoon over hun perceel hadden zien lopen. Ook ambulancepersoneel had onderweg iemand aangesproken, maar de man was er vervolgens vandoor gegaan. Agenten startten een zoekactie en troffen een man die voldeed aan het opgegeven signalement, naar later bleek de 38-jarige Rotterdammer.
Omdat zij vermoedden dat de man onder invloed was, namen de agenten een alcoholtest bij hem af. De uitslag was 735 ug/l waar 220 is toegestaan. Daarop werd het rijbewijs van de Rotterdammer ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

bron:Politie Gelderland-Zuid