Op dinsdag 16 augustus werd omstreeks 23.30 uur een dierenmishandeling bij de politie gemeld. Een getuige had gezien hoe een automobilist in mogelijk beschonken toestand herhaaldelijk de stoepkanten opreed van de Krabbenbosweg in Hengelo. In de auto van deze man zaten meerdere honden die door de man werden geslagen.

Aan de hand van het opgegeven kenteken kon de politie korte tijd later deze automobilist, een 42-jarige Hengeloër in zijn woning aanhouden. De verdachte opende zelf de voordeur en liet de agenten binnen. De 42-jarige verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en verklaarde meerdere gestolen honden in huis te hebben. De politie trof een grote smeerboel aan, waartussen meerdere honden liepen.

De verdachte verklaarde uit rancune tegenover het Dieren Opvang Centrum aan de Helmerzijdeweg in Enschede de honden daar die avond te hebben weggenomen. In de auto van de verdachte trof de politie een dode hond aan, mogelijk doodgebeten door de andere honden.

De dierenambulance haalde de van diefstal afkomstige honden uit de woning. Op het terrein van het Dieren Opvangcentrum stonden alle kooien open en liepen de honden vrij rond.

Van de verdachte is wegens het mogelijk rijden onder invloed een bloedproef afgenomen. Hij is daarna ter ontnuchtering en voor nader verhoor opgesloten.

bron:Politie Twente