Op de A16 zijn net na middernacht op 1 november twee Fransmannen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een 25-jarige en een 31-jarige man. Ze werden door de politie gecontroleerd op de A16. In de auto bleek onder de bijrijderstoel softdrugs te liggen. Het ging om vier blokken hasj, in totaal zo'n 671 gram. Bij de 31-jarige bestuurder kwam na fouillering ook nog een blokje hasj (3 gram) tevoorschijn. De auto zal door de politie nog nader worden onderzocht. De twee verdachten werden ingesloten.

Ook werden twee anderen mannen (leeftijden en woonplaatsen onbekend) in een Franse auto op de A16 aangehouden. Het gaat om een man uit Spanje en een Nederlander. In die auto werd ruim 100 kilo hasj aangetroffen. Beide heren werden aangehouden en ingesloten. De auto en de drugs zijn in beslag genomen.
Tijdens de drugsactie op de A16 werden ook diverse drugsrunners gecontroleerd. Enkelen hadden een belastingschuld voor een totaalbedrag van 1055 euro. Diverse drugstoeristen en drugsrunners kregen daarnaast boetes voor in totaal 2400 euro.
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid