Bij invallen in woningen in Kerkrade, Landgraaf en Vaals hebben Politie en Justitie dinsdag 16 personen aangehouden. Ze worden verdacht van grootschalige georganiseerde handel in verdovende middelen.

De invallen vonden dinsdagochtend even na 06.00 uur plaats in 14 panden aan de Nieuwstraat, de Eglantierstraat, de Dahliastraat, de Slakstraat, de Gladiolenstraat, de dir. Jansenstraat en de dir. Peterstraat in Kerkrade; in een pand aan het Sjpaans Kentje in Landgraaf en een woning aan de Maastrichterlaan in Vaals. Daarbij werden 12 mannen en 4 vrouwen, in leeftijd variërend van19 tot 43 jaar, aangehouden en in verzekerde bewaring gesteld. Bij de huiszoekingen werden een kilo harddrugs (amfetamine en cocaïne), vier kilo softdrugs, drie vuurwapens en een geldbedrag van 70.000 euro aangetroffen.

Aan de actie van dinsdagmorgen, die door de officier van justitie vanuit het Districtsbureau van de politie Limburg Zuid in Kerkrade werd geleid, namen in totaal 150 functionarissen deel van politie, justitie, Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie.

bron:Politie Limburg-Zuid