Hengelo 13-05-2005 - Door een gerichte actie heeft de politie de overlast m.b.t. het dealen in drugs in de omgeving van het ziekenhuis doen stoppen
Bij de politie in Hengelo was er de laatste tijd informatie binnen gekomen dat er in de omgeving van het ziekenhuis aan de Aletta Jacobslaan in Hengelo veelvuldig werd gedeald in drugs. Na een kort onderzoek werd besloten om in te grijpen.

Dinsdagmiddag 10 mei jl. werd tot actie overgegaan. Nadat in eerste instantie twee kopers waren aangehouden, Hengeloers van 36 en 45 jr., en deze een verklaring hadden afgelegd, werd de dealer een eveneens 36 jr. Hengeloër aangehouden.

Uit de verklaringen van de kopers was vast komen te staan dat deze dealer handelde vanuit een pand aan de Aletta Jacobslaan in Hengelo, waar hij dan ook werd aangetroffen. Omdat deze hoofdverdachte geen toestemming gaf voor een huiszoeking kwamen de rechter commissaris en een officier van justitie ter plaatse om een zogenaamde spoedzoeking te doen. Bij deze zoeking werden in het pand een groot aantal goederen aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat hierbij om diverse goederen die gebruikt worden bij de handel in drugs en een groot aantal goederen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal dan wel heling. De beide kopers zijn na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. De 36 jr. dealer is ondertussen bij justitie voorgeleid en zit nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

Tijdens de actie werd ook nog een derde 36 jr. Hengeloër gecontroleerd en aangehouden. Bij navraag bleek dat deze 36 jr. nog 102 dagen gevangenisstraf had open staan. Hiervoor is hij opgesloten.

Bron:Politie Twente