Met een derde politieonderzoek naar het dealen en het gebruik van soft- en harddrugs onder jongeren in Eibergen heeft de politie de klachten op dit gebied binnen de gemeente Berkelland afgerond. Eerder werd al onderzoek in Ruurlo en Borculo verricht. Dit keer zijn er 8 jongemannen (17 t/m 21 jaar) uit Eibergen, Neede en Haarlo aangehouden voor het dealen van onder meer xtc en speed. Ook werden een woninginbraak en bedreiging opgelost. In de drie onderzoeken zijn in totaal 17 jongeren aangehouden voor het dealen.

De aanzet tot een uitgebreid onderzoek vormden klachten van ouders, omwonenden en bevindingen van de politie rond druggebruikende jongeren in de drie plaatsen. Zo klaagden ouders over het onhandelbare gedrag van kinderen en kreeg de politie klachten over het gebruik van de hangplekken. Hier werd niet alleen gekletst en een biertje gedronken, men zou er ook dealen. Het voorbereidende onderzoek leverde voldoende informatie op om stapsgewijs in de drie plaatsen een onderzoek in te stellen.

Tijdens dit Ruurlose en Borculose onderzoek en aan de hand van surveillancerapporten van de politie in het team Berkelland over druggebruik in Eibergen kon het onderzoeksteam direct een doorstart maken. Half september werden de eerste verdachten aangehouden die ervan verdacht worden een groep van zo'n 27 tieners in Eibergen van vooral softdrugs te hebben voorzien.

Ook hier bleken de tieners elkaar vooral op hangplekken te ontmoeten en vond het  gebruik van xtc of speed vooral in disco's plaats.

Tijdens de verhoren legden drie verdachten (18,18,17)  een verklaring af over een inbraak in een woning aan de Hoogkamp in Eibergen. Hier was men in juli via een openstaand raam op de eerste verdieping naar binnen gegaan en had men twee spelcomputers, een dvd-speler en enkele tientallen cd's gestolen.

Evenals in de andere onderzoeken is er contact met de ouders en met de jeugdhulpverlening. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan de nazorg van de minderjarige afnemers. De wijkagenten, het Jekk (Stichting Jeugd en Kleine Criminaliteit)  en de Grift gaan dit proces begeleiden.

Het proces-verbaal tegen de verdachten worden binnenkort ter afhandeling naar het Openbaar Ministerie in Zutphen gestuurd.

bron:Politie Noord en Oost Gelderland

CNV Havens vindt omvangrijke reorganisatie bij Maersk en P&O onverteerbaar

Bij Maersk Line, de samengevoegde rederij van Maersk en P&O Nedlloyd, zullen door efficiencymaatregelen 174 van de 800 werknemers overcompleet raken; 84 bij het voormalige hoofdkantoor van P&O Nedlloyd in Rotterdam en negentig personeelsleden bij de agencies van P&O Nedlloyd in Rotterdam en Maersk Sealand in Rhoon. CNV Havens en FNV Bondgenoten vinden de reorganisatie een onverteerbare zaak.

Bij de samenvoeging van beide bedrijven was nog voorzien dat 5 procent van de werknemers boventallig zou worden en dat dit via natuurlijk verloop kon worden opgevangen. Naar nu blijkt, zijn het er veel meer. Volgens de bonden draaien beide organisaties uitstekend en hebben de werknemers zich tot het uiterste ingezet om beide rederijen (nu een rederij)tot grote winstgevendheid te brengen.

Toen het wat minder ging bij P&O Nedlloyd, waren er vier reorganisaties nodig om
P&O er weer bovenop te helpen. CNV Havens en FNV Bondgenoten zullen zich inzetten voor een uitstekend sociaal plan. Doel is het aantal van 174 personeelsleden fors te verminderen. Ook willen de bonden samen met de ondernemingsraden en hun adviseurs
bezien wat er moet gebeuren om het aantal overcomplete werknemers drastisch te verminderen. Het eerste overleg voeren bonden en directie op 4 november aanstaande.

bron:CNV