Zutphen 03-06-2005 - Met de aanhouding van twee Zutphense mannen (22 en 28 jaar), een 33- jarige Zutphense en een 52-jarige Alkmaarder heeft de politie een eind gemaakt aan een drugshandel in de Zutphense wijk het Voorsteralleekwartier. Bij de actie werd ruim 100 gram cocaïne en een hoeveelheid handelsgeld in beslag genomen. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de Rechter-commissaris en met uitzondering van de vrouw in bewaring gesteld. Zij is onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Het begint meestal met klachten over extra geloop op de galerij, gedruk op de verkeerde deurbellen of ruzie over een transactie. Afgelopen woensdag heeft de politie tijdens een gerichte actie vier personen aangehouden, die ervan verdacht worden plaatselijke drugverslaafden van cocaïne te hebben voorzien.

Na de aanhoudingen hebben er doorzoekingen van twee flatwoningen en twee garageboxen plaatsgevonden. In de twee flatwoningen werden zaken (o.a. drugs) aangetroffen die voor het onderzoek van belang waren.

Bron: Politie Noord- en Oost-Gelderland