In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie afgelopen maand 29 verdachten aangehouden voor meer dan 5 gram in bezit of gebruik in het openbaar.

Het straatteam van de politie nam ruim 750 gram hash, 105 gram marihuana, 7 gram amfetamine en 39 gram cocaïne in beslag. Bij hoeveelheden boven de 5 gram softdrugs werden via snelrecht vijf boetes uitgedeeld. In totaal werden tevens vijf wapens, 500 gram lidocaïne en een bedrag van 39.555 euro in beslag genomen. Drie personen kregen een verblijfsontzegging voor het gebied voor 24 uur en twee personen voor de duur van veertien dagen. Zeven personen kregen een gebiedsontzegging opgelegd voor vier weken.

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst.

Bron: Politie Limburg-Noord