In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie de afgelopen maand 32 personen gearresteerd. De 32 verdachten zijn aangehouden voor meer dan 5 gram in bezit of gebruik in het openbaar. Van deze mensen heeft de politie de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het straatteam van de politie nam 22,6 gram hashish, 143,6 gram hennep, 8,9 gram speed, 26,1 gram cocaine, 7,8 gram heroine, een kleine hoeveelheid amfetamine en een wapen in beslag. In totaal werden 26 zaken afgehandeld via snelrecht.

In totaal is voor een bedrag van 2537,67 euro in beslag genomen. Er zijn 18 gebiedsontzeggingen aangezegd en de politie trad op 4 plaatsen binnen.

In een pand aan de Kleine Kerkstraat deed de politie een inval waarbij drie inwoners van Venlo in de leeftijd van 24, 32 en 34 werden aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. In totaal werd er 47,6 gram softdrugs en een bedrag van 1782,37 euro aangetroffen en in beslag genomen.

Op het Stationsplein werd een 24-jarige man uit Venlo aangehouden omdat hij harddrugs bij zich had. In zijn woning trof de politie eveneens harddrugs aan. De drugs zijn in beslag genomen. De man heeft een verblijfsontzegging gehad voor 24 uur in het gebied waar hij is aangetroffen.

Op de Kwietheuvel werd een 44-jarige man uit Venlo aangehouden omdat hij dealde op straat. In zijn woning trof de politie bovendien 458 euro, 19.9 gram cocaine, 3 gram hasj en enkele attributen aan. De spullen zijn in beslag genomen.

Op last van de burgemeester van Venlo zijn een woning en twee headshops aan de Kleine Kerkstraat (resp. 12A, 14, 20) gesloten vanwege drugshandel voor de periode van drie maanden.

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD.

Bron:Politie Limburg-Noord