In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie in de afgelopen maand 37 personen gearresteerd. De 37 verdachten zijn aangehouden voor het bezit van meer dan 5 gram softdrugs danwel 0,5 gram harddrugs. Van deze mensen heeft de politie de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het straatteam van de politie nam 313 gram hasjiesj, 9228 gram hennep, 12,4 gram cocaïne en 0,5 gram heroïne in beslag. In totaal werden 23 zaken afgehandeld via snelrecht. In totaal is een bedrag van 16.059 euro in beslag genomen. De politie trad op vier plaatsen binnen.

In een woning aan de Vastenavondkampstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen en werden vier verdachten aangehouden voor overtreding van de opiumwet. De verdachten waren twee vrouwen van 22 en 29 jaar uit Venlo en Tegelen en twee mannen van 31 en 35 jaar uit Tegelen en Veldhoven. In totaal werd 8800 gram henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. De drugs en de apparatuur werden in beslag genomen. De zaak is afgehandeld door middel van snelrecht.

Op 29 september heeft er op de Kaldenkerkerweg een gecombineerde actie plaatsgevonden in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam gericht op het uitgaande drugsverkeer. Bij twaalf personen werd een kleine hoeveelheid drugs (in totaal 15 gram hasjiesj en 43 gram hennep) aangetroffen die in beslag werd genomen. Daarnaast werden 27 bekeuringen uitgeschreven. Van een automobilist werd het rijbewijs ingevorderd. De overige overtredingen waren met name voor het niet dragen van de autogordel (8) en het niet dragen van de helm (3).

Wegens voortdurende drugshandel is op 27 september 2005 op grond van artikel 13b
van de Opiumwet, op last van de burgemeester, de headshop Ginkelstraat 11 gesloten. Eigenaar van het pand is de heer M.M. Atesalp. De ondernemer van de headshop is de heer T. Kà¶ksal.

De gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst.

bron:Gemeente Venlo