Op vrijdagavond vond de traditionele vrijmarkt weer plaats in Utrecht. Duizenden bezoeker bezochten dit festijn wat om 18.00 uur begon en de hele nacht doorging. 52 Personen werden aangehouden voor verschillende strafbare feiten.

Dit jaar werd door de hulpdiensten en de gemeente Utrecht een andere werkwijze gehanteerd. In voorgaande jaren was de drukte in sommige straten in Utrecht zo groot dat bij eventuele calamiteiten, hulpverleners slecht op die plaatsen konden komen.

Dit jaar werden belangrijke aan en afvoerwegen, zoals de St.Jacobstraat en de Asch van Wijckstraat vrijgehouden en ook werden zogenaamde evenementenpleinen ingericht om te grote mensenmassa's nabij kroegen zoveel mogelijk te voorkomen. Ook werden dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van bikers wat uiterst effectief bleek.

Het vrijmarktgebied werd door de politie door middel van 42 beveiligingscamera's goed in de gaten gehouden en agenten op straat surveilleerden door het gebied. Dit gebeurde te voet, per (motor)fiets en te paard. In totaal werden 52 personen aangehouden voor openlijk geweld, baldadigheid, belediging en belemmeren van agenten en het gooien van glaswerk. In veel gevallen leverde cameratoezicht een enorm goede dienst om raddraaiers te kunnen betrappen en aan te houden.

Een man werd aangehouden nadat hij op de  Mariastraat een mountainbike van een agent wilde stelen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Een man werd aangehouden omdat hij speelgoedvuurwapens verkocht welke niet van echt te onderscheiden waren.

De politie maakt zich nu op voor de  traditionele koninginnedag wat ook weer veel bezoekers zal trekken. 
 
bron:politie Utrecht