DSM gaat twee joint ventures oprichten met de North China Pharmaceutical Group (NCPC) in Shijiazhuang, in de Chinese provincie Hebei. Daarnaast investeert DSM in NCPC door er een minderheidsbelang in te nemen. De ene joint venture zal zich richten op vitamine C en vitamine B12. De andere richt zich op betalactam-antibiotica.

 

DSM-topman Peter Elverding noemt de investering een belangrijke stap in het kader van het nieuwe vijfjarenplan Vision 2010. "De overkoepelende strategische samenwerking met NCPC maakt de weg vrij voor versnelde groei in de Chinese voedings- en geneesmiddelenmarkt en zal significant bijdragen aan de beoogde verdubbeling van onze omzet in China tot 1 miljard dollar in 2010."

In totaal investeeert DSM 164 miljoen dollar in contanten. Ook helpt het concern de Chinezen aan technologie en managementcapaciteiten . NCPC brengt zijn bestaande fabrieken voor vitamine C, vitamine B12 en betalactam-antibiotica in, plus de marketing- en verkooporganisatie.

NCPC is een van de grootste Chinese producenten van vitamines en antibiotica. De onderneming bestaat sinds 1953. Er werken 18.000 mensen; de omzet bedraagt ongeveer 770 miljoen euro.

bron:DSM