APELDOORN - De eeneiige tweeling Bjorn en Raymond Pichon (25) heeft naar eigen zeggen al zolang ze leven een bijzondere band. Reden om ook de mooiste dag van hun leven met elkaar te delen. Ze stapten gisteren in het oude Raadhuis gelijktijdig in het huwelijksbootje. Bjorn met zijn partner Henk Netten (41) en Raymond met levensgezel Raymond Kraaijenzang (37).

,,We zijn tweeling en hebben dezelfde geaardheid'', legt Raymond Pichon het bijzondere huwelijk uit. ,,Wij hadden een aantal jaar geleden al bij elkaar in de gaten dat we homo zijn'', vult Apeldoorner Bjorn aan. ,,We hebben toen elkaar door de coming-out gesleept. Wat is er dan mooier om ook de trouwdag met elkaar te delen?'', vraagt hij retorisch.

Netten en Kraaijenzang konden zich daarin vinden. Het huwelijk in het Raadhuis had een bijzonder karakter. ,,Ten eerste omdat we daar met z'n vieren stonden, maar ook omdat iedereen heel sereen bij de plechtigheid betrokken werd. Ik denk dat iedereen in de zaal een traantje heeft weggepinkt.''

Nadat de huwelijksplechtigheid in Apeldoorn was afgelopen, vertrokken de gehuwden naar Doorwerth, de woonplaats van Raymond en Raymond, voor een feestje. Ook de huwelijksreis maken de stellen samen. Ze gaan met z'n vieren naar Turkije om de echtverbintenis te vieren.