Bij een zorgboerderij zijn op dinsdag 20 juni jonge eendjes gestolen door twee meisjes. De boefjes werd al gauw gevonden en de 'buit' door tussenkomst van de politie terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Aan het begin van de avond zag een getuige dat twee meisjes een schuur van een zorgboerderij in Wilnis inliepen en kort daarna weer weggingen. Tevens zag hij nadat de meisjes wegwaren, dat enkele eendenkuikentjes waren verdwenen, terwijl zij zich vlak daarvoor nog in de schuur bevonden. De getuige stelde de beheerder op de hoogte.
Boefjes herkend
De beheerder meldde het voorval bij de politie en reed zelf nog even langs een nabij gelegen camping. Aan de hand van het signalement herkende hij twee meisjes en verzocht de komst van de politie.

Boefjes bekennen
Het tweetal, meisjes van 11 en 14 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, werden door politiemensen aangesproken. Zij bekenden de eendjes te hebben meegenomen. Zij hadden die op de camping bij de moeder van een vriendinnetje gebracht met het verhaal dat moedereend in de buurt was doodgereden en dat zij de ‘weeseendjes’ daarom hadden meegenomen. De moeder had daarop de dierenambulance laten komen om de ‘weesjes’ op te halen.

Dieren terug
Vervolgens bleek dat de meisjes ook nog een cavia hadden meegenomen, die had één van de meisjes in hun caravan. Er werd geregeld dat zowel de eendjes als de cavia teruggingen naar de zorgboerderij en dat de ouders de kosten van de dierenambulance zouden betalen.
 
bron:Politie Utrecht