Duitse delegatie op bezoek in Den HelderOp 8 oktober 2005 bestaat de band tussen Den Helder en Lüdenscheid 25 jaar. In dit kader bezocht een delegatie uit Den Helder Lüdenscheid van 14 en 15 april en van 14 tot en met 16 juli jl. bracht een delegatie uit Lüdenscheid een bezoek aan Den Helder. De bezoeken vonden plaats in het kader van de hernieuwde vriendschapsband tussen beide partnergemeenten ter gelegenheid van het 25 jarige jubileum.

De Duitse delegatie bestaande uit burgemeester Dieter Dzewas, raadslid Olivier Fröhling (CDU),
Raadslid Gordan Dudas (SPD) en voorlichter Wolfgang Löhn, heeft met burgemeester Staatsen, wethouder De Groot, wethouder Waltmann en J. Roelofsen, directeur van de VVV Kop van Noord-Holland, gesproken over de mogelijkheid om de vriendschapsband, die de laatste jaren verwaterd was, opnieuw inhoud te geven.

Er is afgesproken dat Den Helder zichzelf zal presenteren tijdens het Stadtfest in Lüdenscheid met een contact- informatiestand, typische Helderse/Hollandse producten en een culturele bijdrage. Het Stadtfest vindt plaats op 10 en 11 september aanstaande. Lüdenscheid zou volgend jaar mogelijk hetzelfde kunnen doen op culinair en muzikaal gebied tijdens het Lekkerste Weekend en De dag van de Muziek.

Bij beide gemeenten bestaat veel interesse voor het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van kunst, stadsontwikkeling, integratie, toerisme, gezondheidszorg en ouderenzorg. Op korte termijn zullen daarvoor diverse contacten worden gelegd. Organisaties, verenigingen en instellingen uit Den Helder en Lüdenscheid worden daar ook bij betrokken.

Ook voelt zowel Den Helder als Lüdenscheid veel voor het onderling uitwisselen van ambtenaren op bovengenoemde beleidsterreinen. Lüdenscheid doet hiermee al ervaring op met haar Britse partnergemeente Calderdale/Brighouse.
Het VVV wil ook een steentje bijdragen aan de hernieuwde samenwerking. De heer Roelofsen bekijkt de mogelijkheden om arrangementen tussen Lüdenscheid en Den Helder te ontwikkelen.

bron:Gemeente Den HelderComments are closed.
%d bloggers liken dit: