Bij een uitslaande brand in woonzorgcentrum Thuvine aan het Thuvinepark 1 in Duiven is zondagavond 15 mei een inwoner zwaar gewond geraakt. In de kamer van een 72 jarige bewoner was, door nog onbekende oorzaak, brand ontstaan waarbij hij o.a. brandwonden opliep aan zijn gezicht.

Naast de bewoner moesten nog 6 personen - 5 bewoners en een medewerker- naar het ziekenhuis worden gebracht omdat zij rook hadden ingeademd. De flinke rookontwikkeling maakte het noodzakelijk een groot gedeelte van het zorgcentrum te ontruimen. In totaal zijn 56 bewoners, door medewerkers van Thuvine in samenwerking met de brandweer, naar een veilige opvangplaats in het zorgcentrum gebracht. Een buurtbewoner had, nog voordat de brandweer van Duiven op het brandadres was gearriveerd, een ladder tegen à©à©n van de balkons geplaatst. Deze actie zorgde voor een snelle en effectieve inzet van de brandweer. De brandmeldinstallatie van Thuvine gaf rond tien voor half zes de eerste melding. Vrijwel gelijktijdig werd via 112 een uitslaande brand gemeld die om ongeveer kwart voor zes onder controle was. Tegen half negen kon de Duivense brandweer terugkeren naar de brandweerkazerne.

Bij de brand in het woonzorgcentrum zijn 30 brandweermensen uit Duiven, Zevenaar en Arnhem ingezet. Om de noodzakelijke medische zorg te kunnen bieden zijn door de ambulancehulpverlening van Gelderland Midden een 6-tal ambulances uit de omgeving ingezet alsmede een bus van vervoerder Connexxion. De technische recherche van de politie Gelderland-Midden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Het traject van opvang van bewoners die niet meer in hun kamer kunnen verblijven en de (psycho-sociale) nazorg wordt verzorgd door zorgcentrumThuvine in samenwerking met de gemeente Duiven. Een schadebedrag was op het moment van opstellen van dit persbericht nog niet bekend.

bron:politie Gelderland-Midden