MKB-Nederland, uitzendorganisatie Start en de ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs gaan tot 1 oktober 2007 duizend leer-werkbanen voor uitzendkrachten in het midden- en kleinbedrijf realiseren. De vier partijen werken samen in het project ‘Van flexbaan naar leer-werk-baan’ dat zich richt op uitzendkrachten en werkzoekenden van 23 jaar en ouder.

Met dit initiatief anticiperen de samenwerkingspartners op het aantrekken van de economie. Herstel zal binnen het mkb direct voor krapte op de arbeidsmarkt zorgen. Oorzaken zijn het grote aantal oudere werknemers dat binnenkort uittreedt en de geringe instroom van jongeren uit het beroepsonderwijs.

Start heeft al ervaring met het plaatsen van flexwerkers in reguliere leer-werk-banen. Het uitzendbureau neemt de scholingskosten voor zijn rekening. MKB-Nederland zorgt voor de invulling van de duizend leer-werkbanen. De ministeries ondersteunen het initiatief financieel.
Via scholing op de werkplek vergroten de uitzendkrachten hun kans op een vast contract. Bedrijven kunnen op deze wijze op de korte en lange termijn beschikken over nieuwe vakmensen.
bron:MKB