Op het Museumplein demonstreerden maandag enkele duizenden werkers uit de zorg tegen de zorgwetten die minister Hoogervorst dinsdag aan de Eerste Kamer voorlegt. Namens de Senaatsfractie van de SP sprak Tiny Kox zijn grote waardering uit voor alle acties die momenteel in het hele land gehouden worden.

 

Daarbij doelde hij onder meer op de patiëntenprotestkaarten die op grote schaal via huisartsenpraktijken worden ingezameld. Morgen om 9.45 uur wordt die oogst aangeboden aan de Vaste Commissie voor Gezondheidszorg van de Eerste Kamer. Daarna begint het marathondebat dat waarschijnlijk pas ergens in de nacht eindigt. Stemmingen zijn voorzien voor 14 juni.

Kox riep minister Hoogervorst op niet alleen goed naar de inbreng van de Eerste Kamer te luisteren maar ook naar de mensen in het land, van wie bijna niemand zit te wachten op het invoeren van marktwerking in de zorg, wat de nieuwe zorgwetten beogen. "Natuurlijk is het niet makkelijk om in het zicht van de haven je plannen terug te trekken. Maar ik denk dat de minister in ons aller achting zou stijgen als hij nu zou durven zeggen: ik heb geluisterd, ik heb u gehoord."

bron:SP