De 28e editie van het Dunya Festival heeft in totaal 220.000 bezoekers naar het Park bij de Euromast in Rotterdam getrokken. Daarmee is deze editie van Dunya de meest succesvolle editie van de afgelopen zes jaar. Het Park bij de Euromast stond de gehele dag in het teken van een kleurrijke mix van wereldmuziek, poëzie en literatuur. De weersgoden waren Dunya dit jaar goed gezind; tot een uur voor het einde was het droog op het festivalterrein. En daarmee doorbreekt Dunya de traditie van het slechte weer van de afgelopen jaren.

De programmering startte om 13.00 uur en tegen die tijd was het Park al druk bezocht. Grote trekkers in de programmering waren onder meer de gevestigde namen als Thà© Lau, Carel Kraayenhof en Suzanna Lubrano. Maar ook de Marokkaanse vrouwen van B'net Marrakech, de Bulgaarse klarinettist Ivo Papasov, de jongerenprogrammering van FunX en de beginnende band Mala Vita mochten op een grote schare enthousiaste aanhangers rekenen. In totaal stond op Dunya dit jaar meer dan 46 uur aan wereldmuziek en poëzie geprogrammeerd.

De sfeer in het Park was ontspannen en gezellig. DUCOS/ACR, organisator van het wereldmuziekfestival, kijkt daarom ook terug op een zeer geslaagde en succesvolle editie van Dunya 2005.

bron:DUCOS/ACR