Op woensdag 20 september werd omstreeks 16.00 uur een diefstal van een pinpas gemeld bij de politie. Rond 10.00 uur die dag werd een 93-jarige Markeloër telefonisch benaderd door een hem onbekende man. Deze man vroeg de 93-jarige of hij zijn portemonnee kwijt was. Toen dit door de 93-jarige werd bevestigd, vroeg de man naar de pincode, die hem daarop werd gegeven.
Toen de dochter van de 93-jarige de pinpas bij de bank wilde blokkeren, hoorde zij dat er met deze pas al een fors geldbedrag was opgenomen bij een geldautomaat en er ook een betaling mee was gedaan bij een winkel in Enschede.

De politie stelde daarop een onderzoek in. Aan de hand van bewakingsbeelden werden twee personen herkend, die een LCD televisie afrekenden en de betaling deden met de gestolen pinpas.Om 20.54 uur diezelfde dag kon de politie het tweetal, een 28-jarige Enschedeër en een 26-jarige Hengelose aanhouden in de woning van de 28-jarige. In de slaapkamer werd de LCD televisie aangetroffen, welke met de gestolen pinpas was gekocht. De politie nam de TV in beslag.

De 28-jarige verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde en bedreigde voortdurend de agenten. De belediging en de bedreiging zullen meegenomen worden in het proces-verbaal. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek opgesloten.

bron:Politie Twente