De politie Putten heeft twee Amsterdammers (beiden 41 jaar) aangehouden die ervan worden verdacht met een valse sleutel geld uit kassa’s te hebben gestolen. Beelden van een beveiligingscamera getoond in Opsporing Verzocht zorgden voor de doorbraak in het onderzoek.

Op 6 december 2005 werd personeel van een bouwmarkt aan de Dorpsstraat geconfronteerd met twee mannen die zich vreemd gedroegen.
Zij stonden bij een op dat moment bij “onbemande” kassa en toen zij door de eigenaar werden aangesproken, gingen zij weg.
Bij de kascontrole van alle kassa’s werd direct een kastekort vastgesteld waarop besloten werd de beelden van de beveiligingscamera’s te bekijken. Hier werd duidelijk dat de twee mannen met een valse sleutel een kassalade hadden weten te openen en er met een paar honderd euro vandoor was gegaan.

De eigenaar deed aangifte bij de politie en op 24-januari 2006 werden de beelden van de beveiligingscamera in het programma Opsporing Verzocht getoond. Aan de hand van de getoonde beelden kreeg de politie tips over de mogelijke verdachten.
Inmiddels was in het politieonderzoek duidelijk geworden, dat er meer van dergelijke incidenten elders in het land hadden plaats gevonden.

Begin september konden de twee mannen in het westen van het land worden aangehouden en werden zij door rechercheurs uit Putten verhoord. Zij legden een verklaring af en worden verdacht van soortgelijke feiten in Zaltbommel, Maarssen, Elburg, Bussum, Zaltbommel en Zwolle. In totaal bedroeg de buit ongeveer € 3.500,- Het geld werd uitgegeven aan harddrugs. Beide mannen dienen zich nog voor een rechter te verantwoorden

bron:Politie Noord en Oost Gelderland