De Wereldomroep neemt 19 september het benefietconcert Dutch Jazz for New
Orleans op en verspreidt dit onder buitenlandse partner-radiostations. De opnames worden door diverse buitenlandse stations uitgezonden. Het concert is een initiatief van Joop Braakhekke, Gerrie van der Klei, Renà© van Beeck en Vincent Steinmetz om geld in te zamelen voor jazzmuzikanten in New Orleans. Dutch Jazz for New Orleans vindt plaats in het Concertgebouw te Amsterdam.

Meerdere buitenlandse radiostations hebben inmiddels hun interesse getoond voor de opnames van Dutch Jazz for New Orleans, zoals WDNA-FM uit Miami, Florida en Radio Universidad uit San Juan, Puerto Rico.

De Wereldomroep maakt van de concertopnames een speciaal programma voor zijn
partnerstations uit het buitenland. Het programma wordt zowel hosted als un-hosted en zowel online (www.rnmusic.nl) als op cd aangeboden, zodat zoveel mogelijk stations het kunnen inpassen in hun programmering. Hierdoor kunnen miljoenen luisteraars in de wereld van het concert genieten.

Het geld dat met Dutch Jazz for New Orleans wordt ingezameld, wordt gebruikt om
Amerikaanse muzikanten te helpen bij het vinden van onderdak en werk en bij het vervangen van (beschadigde) muziekinstrumenten. Dit gebeurt in samenwerking met de American Federation of Musicians, een bond voor Canadese en Amerikaanse musici.

Tijdens het concert treden gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten op zoals de Dutch Swing College Band, Ramses Shaffy, Louis van Dijk, Hans Dulfer, Laura Fygi, Greetje Kauffeld, Gerrie van der Klei en Trijntje Oosterhuis.

bron:Wereldomroep