Persbericht

Goede keuze klimaatinstallatie levert grote bijdrage aan waardevermeerdering, comfort en energiebesparing

Alblasserdam, 26 januari 2012- Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker aspect van vastgoed. Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie. Duurzaam bouwen levert een bijdrage aan de vermindering van CO2-uitstoot en bovendien realiseert duurzaam vastgoed een hogere huurprijs of koopsom. Alklima toont tijdens de VSK-beurs oplossingen waarmee vastgoed energiezuiniger kan worden gemaakt, zonder in te hoeven grijpen in de bouwkundige staat van het pand.

Architecten zien duurzaamheid niet meer als een hype, maar als een trend die de toekomst van het bouwproces in grote mate zal beïnvloeden. Dit is à©à©n van de resultaten uit een rapport van de European Architectural Barometer. De duurzaamheid van vastgoed, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie speelt een steeds belangrijkere rol. Ook de overheid onderkent het belang en hanteert inmiddels het energielabel C als minimale eis voor het duurzame inkoopbeleid van de overheid.

Waardevermeerdering bestaand vastgoed
Renovatie van gebouwen is een belangrijk middel om bestaand vastgoed beter te benutten en leegstaande vierkante meters op te waarderen. Renovatie en hergebruik van panden bieden een oplossing voor het leegstandprobleem. Uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht en Berkeley University is gebleken dat de verkoopwaarde van duurzame kantoorpanden met ongeveer 17 procent stijgt, onder andere vanwege een hogere huur en betere bezetting.

Alklima laat tijdens de VSK-beurs het R2-systeem zien waarmee de vastgoedsector zonder veel hak- en breekwerk de installaties van een gebouw energiezuiniger kunnen maken. Algemeen Directeur Arjen de Jong van Alklima: 'In de vastgoedsector kan veel worden bereikt door het uitvoeren van een duurzame en innovatieve renovatie. Door minder energieverbruik stijgt het gebouw niet alleen in waarde, ook de exploitatiekosten nemen af. Bovendien zorgt een goede installatie voor een verbetering van het comfort voor de huurder.'

City Multi R2   
Het City Multi R2 systeem voldoet aan alle doelstellingen die de EU oplegt op het gebied van duurzaamheid. Bovendien doet het systeem geen aanspraak op fossiele brandstoffen als gebruik wordt gemaakt van groene stroom. R2 wordt in dat geval ook goed gewaardeerd binnen het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL.

Het City Multi R2 systeem van Mitsubishi Electric kan meerdere ruimtes in een gebouw tegelijkertijd koelen en verwarmen. De warmte-uitwisseling leidt tot forse energiebesparingen. Het systeem is 100% individueel regelbaar.

Alklima nodigt iedereen graag uit op haar stand (hal 3, stand C070 en C056). De VSK vindt plaats van 6 tot en met 10 februari 2012 in de Jaarbeurs te Utrecht.
Inschrijven kan hier: https://www.databadge.net/vsk2012/reg/register.php?link=00455b62d06ad523574c

Over Alklima
Alklima bv is opgericht in 1994 als exclusief importeur van Mitsubishi Electric Cooling & Heating. In haar ruim vijftienjarig bestaan is Alklima uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in de Nederlandse klimaatmarkt.

Enerzijds hebben wij de traditionele rol van exclusieve importeur van het gerenommeerde merk Mitsubishi Electric Cooling & Heating. Dit betekent permanente logistieke, commerciële en technische ondersteuning aan onze klanten. Mitsubishi Electric Cooling & Heating wordt uitsluitend geleverd via installatiebedrijven die STEK- en F-gassen gecertificeerd zijn. Dit om de kwaliteit van het product en die van de installatie te waarborgen.

Anderzijds is Alklima voor complexe klimaatvraagstukken een vraagbaak voor adviesbureaus, architecten, energieleveranciers, overheidsinstanties, etc. Alklima vervult daardoor een centrale, coà¶rdinerende rol om te allen tijde aan de tech nische en budgettaire wensen van de eindgebruiker te voldoen. Ons ervaren team van specialisten is continu bezig om merkbare meerwaarde te leveren. Alklima verzorgt bovendien de permanente vorming en opleiding van erkende installateurs en hun personeel. Daarmee is de installateur meer dan een partner; hij of zij is een ambassadeur.

Kijk voor meer informatie op www.alklima.nl/

Contact
Martijn Koebrugge
Hoofd marketing en communicatie
Alklima B.V.
+31 (0)78-651 00 00
[email protected]
 
Yvonne Keijzers
Co-Workx
+31 (0)6-21 89 69 86
[email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform