Zaterdagochtend rond 06.15 uur is in Nijmegen een 66-jarige man zwaar mishandeld door een groepje mannen. Zijn 60-jarige vrouw raakte ook gewond, toen ze tussenbeiden wilde komen. De politie heeft na een zoekactie de eerste verdachte aangehouden.

 

Vanmorgen vroeg liep een viertal mannen over de Eerste Oude Heselaan in Nijmegen en vernielden daarbij verschillende auto's. Een buurtbewoner ging hierop naar buiten om de mannen aan te spreken op hun gedrag en de vernielingen te stoppen. Vervolgens ontstond een woordenwisseling en werd de man zodanig geslagen, dat hij op de grond belandde. De daders bleven daarna op het slachtoffer intrappen en schoppen. Hij raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd. Toen zijn vrouw hem te hulp wilde komen, kreeg ook zij met geweld van de daders te maken. Hierop zijn de mannen weggegaan en lieten de slachtoffers achter. Het echtpaar is naar het ziekenhuis vervoerd. Op dit moment wordt de man geopereerd.

Aanhouding verdachte
Direct na de eerste hulpverlening, is de politie een onderzoek gestart waarbij een speurhond is ingezet. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan. Daarbij is de omgeving waar alles plaatsvond, enige tijd afgezet geweest. Tijdens het eerste buurtonderzoek sprak de politie met enkele getuigen. Met hulp van deze getuigen en het signalement, kon even later op de Pastoor Zegerstraat, de eerste verdachte worden aanhouden. Het gaat om een 23-jarige Nijmegenaar. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, waar hij nu wordt verhoord.

Getuigen gezocht
Op dit moment is de politie bezig alle relevante informatie te verzamelen om tot de aanhouding van de andere verdachten te kunnen komen. In verband met de ernst van dit misdrijf en het onderzoek zijn rechercheurs dringend op zoek naar meer getuigen.

De politie vraagt getuigen of mensen, die menen anderszins informatie te hebben en deze ochtend nog niet met agenten hebben gesproken, contact op te nemen met het team, dat de zaak onderzoekt op nummer 0900-8844.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid