De bouwwereld heeft vertrouwen in de economie en durft weer te investeren. Dat zegt Dhr L.Vreeken, algemeen directeur van De Groot Houtbewerkings-machines in Rosmalen. Het bedrijf is marktleider in de verkoop van gespecialiseerde houtbewerkingsmachines en merkt als geen ander hoe de economische vlag er bij hangt. Want ook de houtsector heeft het de afgelopen jaren binnen de bouwwereld niet makkelijk gehad, maar lijkt nu weer uit het dal te komen.

Volgens Vreeken is dit voornamelijk te danken aan de technische ontwikkeling van de houtbewerkingsmachines. Net als in zoveel branches, zie je dat de vooruitgang stokt bij de oudere generatie ondernemers die teveel met dezelfde machines blijven produceren. Terwijl er nu machines zijn die aantoonbaar meer dan 50% kunnen be-sparen op productietijden. Dat maakt je als ondernemer veel slagvaardiger en
flexibeler.

Eurocent
De Groot, marktleider in standaard- en speciaalmachines, heeft door de technische evolutie weinig last gehad van de economische malaise. Sterker nog, het bedrijf zegt nog jaarlijks te groeien. .Steeds meer bedrijven zoeken een partner die meer kan dan alleen een machine verkopen. Wij zijn in staat om tot op de eurocent mee te denken in de exploitatie waardoor een investering snel wordt terugverdiend..
aldus Vreeken.

Landelijke informatiebeurs
Op 10, 11 en 12 november organiseert het bedrijf voor de achtste keer De Nationale Plaat & Schaafdagen in Rosmalen. Een landelijke informatiebeurs met louter nieuwe
innovaties op het gebied van efficiënt produceren. De Groot nodigt de on-dernemers
dit jaar uit om kritisch te kijken naar het eigen productieproces, en om daarbij ook de machines onder de loep te nemen. Want wie goed kijkt, kan veel geld besparen en op die manier de eigen concurrentiepositie verbeteren.

bron:Juniorsenior