Een echtpaar uit Ede (een 48-jarige man en een 46-jarige vrouw) zijn dinsdagmiddag op de Telefoonweg in hun woonplaats aangehouden wegens onder meer mishandeling van twee agenten. Omstreeks half drie zagen surveillerende agenten op de Veenderweg een bestelauto in een parkeerverbod staan met de 48-jarige man achter het stuur.

De agenten attendeerden de man op de overtreding en verzochten hem zijn auto elders te parkeren. De man gaf daaraan gevolg, waarop de agenten hun ronde voortzetten. Even later zagen ze dezelfde bus op de Telefoonweg staan, wederom in een parkeerverbod. Hierop besloten de agenten de bestuurder een bekeuring te geven.

oen ze de man naar zijn rijbewijs vroegen wilde de man wegrijden. Op dat moment verscheen de 46-jarige echtgenote die zich met het voorval bemoeide.

Zij riep de agenten toe dat de man geen rijbewijs had en probeerde de agenten weg te duwen opdat haar man kon wegrijden. De agent raakte hierdoor in het nauw doordat hij nog in de deuropening van de bus stond. Bij de daaropvolgende schermutseling werd à©à©n van de agenten door de vrouw geslagen. Ook de man verzette zich tegen zijn aanhouding. De agent raakte daarbij licht gewond. Met te hulp geschoten omstanders en collega´s werd het echtpaar vervolgens aangehouden. Beiden zijn voor nader verhoor ingesloten.

Bron: Politie Gelderland-Midden