Ede – Politie vindt wapens bij EdenaarDe politie heeft maandagmiddag in een flatwoning van een 33-jarige Edenaar in Ede-Noordoost een hoeveelheid wapens aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om enkele messen, een zwaard, een stroomstootwapen, een replica van een handgranaat, een replica van een revolver, een luchtbuks en een gasalarmpistool. Ook werd een hoeveelheid (knal)munitie aangetroffen. Daarnaast troffen agenten enkele wapens aan die gebruikt worden bij oosterse vechtsporten, zoals wurgstokken en een werpster.

De politie besloot tot het instellen van een onderzoek nadat buurtbewoners eerder knallen hadden gehoord. Ook waren er hulzen aangetroffen. De Edenaar bleek op het moment van het onderzoek niet thuis te zijn. Hij meldde zich in de loop van de avond in het politiebureau om een verklaring af te leggen.

De man had de wapens volgens zijn zeggen in huis voor ondermeer het uitoefenen van sport en om zich bij een eventuele aanval te kunnen verweren. Over de knallen had de Edenaar verklaard een paar keer te hebben geschoten vanaf het balkon van zijn woning nadat hij last had van lawaaioverlast. Met het afschieten van het knalwapen had hij de veroorzakers willen imponeren. Tegen de Edenaar is proces-verbaal opgemaakt wegens verboden wapenbezit.

Bron: Politie Gelderland-MiddenComments are closed.
%d bloggers liken dit: