Ede 26-05-2005 - Een 49-jarige Edenaar is woensdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De Edenaar wordt ervan verdacht zijn 39-jarige echtgenote bij een ruzie te hebben geschopt en geslagen. De negenjarige dochter waarschuwde daarop de politie.

Bij de komst van de agenten bleek de man al te zijn vertrokken. Het slachtoffer werd wel aangetroffen en bleek enkele verwondingen te hebben opgelopen. Volgens haar verklaring was zij in een echtscheiding verwikkeld.

De man zou rond half vijf aan de deur zijn verschenen om wat spullen op te halen maar de vrouw zou hem uit angst voor geweld niet binnen hebben durven laten. Toen de man beloofd had zich rustig te houden liet zij hem alsnog binnen. Eenmaal binnen zou hij haar op de grond hebben gegooid en geschopt en geslagen. Agenten troffen de man niet meer aan op zijn huisadres. Later op de avond meldde hij zich in het politiebureau, waarna hij alsnog werd aangehouden. De Edenaar is in verzekering gesteld.

Bron:Politie Gelderland-Midden