Best, 7 juli 2008 – Edimax Technology (TSEC:3047), leverancier van netwerkoplossingen, introduceert een krachtige 802.11n Gigabit breedbandrouter (BR-6574n). Als de BR-6574n via een kabel of DSL-modem wordt aangesloten op een breedbandverbinding, kunnen netwerkgebruikers een snelle internettoegang delen en een beveiligd draadloos netwerk opzetten waarmee ze foto's, bestanden, muziek, video, printers en netwerkopslagruimte kunnen delen. De BR-6574 is gebaseerd op de nieuwste draadloze 802.11n standaard en biedt overdrachtsnelheden tot 300 Mbps en een significant groter draadloos bereik. De BR-6574n is voorzien van 1 WAN en 4 LAN 10/100/1000 Mbps Ethernetpoorten en in een bekabeld netwerk ondersteunt de router overdrachtssnelheden tot wel 1000 Mbps.

Dankzij de Wi-Fi Protected Setup (WPS)-technologie wordt het configureren van het draadloze netwerk een stuk eenvoudiger. Gebruikers kunnen een geavanceerde draadloze beveiliging opzetten met slechts één druk op de WPS-knop van de router. Hierdoor hoeven zij geen ingewikkelde wachtwoorden meer te onthouden of meerdere malen in te voeren. Daarnaast ondersteunt de router Virtual Server en Virtual DMZ functies voor extra beveiliging en NAT/NAPT voor het delen van een breedbandverbinding met maximaal 253 netwerkgebruikers. Voor extra gebruikersgemak is de BR-6574n voorzien van drie afneembare antennes. In combinatie met de verplaatsbare antennehouder (EA-MARS) van Edimax kunnen gebruikers de antennes verplaatsen om de draadloze bereik te optimaliseren. 

 

De BR-6574n is eenvoudig te installeren en beheren dankzij de meertalige EZmax setup wizard en de EZview beheerdersinterface. EZview is een toepassing waarmee het beheer van een thuisnetwerk, zelfs voor de meest onervaren gebruiker, zeer eenvoudig wordt. Binnen het netwerk fungeert de BR-6574n als centraal punt van waaruit alle Edimax apparaten in het netwerk beheerd kunnen worden. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudig te onthouden namen

toekennen aan verbonden apparaten, waardoor het niet meer nodig is meerdere IP-adressen te onthouden (IP free setup).

 

Prijs en beschikbaarheid

De BR-6574n is naar verwachting beschikbaar vanaf eind juli voor een adviesverkoopprijs van 96 euro, inclusief BTW.