In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 48-jarige man uit Alkmaar op heterdaad aangehouden als verdachte van brandstichting. De politie verwacht niet dat met deze aanhouding alle branden van de laatste tijd zijn opgelost. Zij doet dan ook een oproep aan het publiek om alert te blijven. De man werd omstreeks 02.45 uur betrapt bij het in de brand steken van een personenauto en een bestelauto op de Snaarmanslaan. Hij rende weg maar kon door politiebikers die in de buurt waren worden overmeesterd. De beide auto’s hadden op dat moment al vlam gevat en raakten uitgebrand. 

Eerdere autobrand
De politie is in de afgelopen dagen in de opsporing zeer actief. Er werden, ook vannacht, extra mensen ingezet en de hulp van het publiek werd ingeroepen. De aangehouden verdachte, die in verzekering wordt gesteld,  wordt tevens verdacht van het in de brand steken van een bestelauto op de Molenbuurt, kort voor zijn aanhouding, omstreeks 02.30 uur. Surveillerende agenten hebben twee brandblussers leeggespoten op dat brandende voertuig en konden voorkomen dat andere auto’s ook vlam vatten.
Latere autobrand
Na de aanhouding van de verdachte, omstreeks 03.20 uur, brandde er nog een auto uit op de Gijsbrechtstraat. De politie ziet in dit geval op grond van de aangifte en locatie geen verband met andere branden. De thans aangehouden verdachte is een andere dan de 24-jarige Alkmaarder die afgelopen donderdag is vrijgelaten en ondermeer werd verdacht van het in brand steken van schoolgebouwen.
 Getuigenoproep
De gemeente Alkmaar, de schoolbesturen en de politie hebben vrijdag het publiek om alertheid gevraagd wegens schoolbranden. Die oproep blijft onverminderd van kracht. Bij mogelijke onraad worden getuigen verzocht de politieservicelijn 0900-8844 te bellen of bij spoed het alarmnummer 112.
bron: Politie Noord HOlland Noord