Een Culinaire Terugblik in Museum Broeker VeilingWat aten onze grootouders vroeger? Museum Broeker Veiling doet een culinaire stap terug in de tijd met originele gerechten, verrassende smaken, herkenbare geuren en volop ouderwetse hapjes. Op dinsdag 16 augustus wordt voor de eerste keer een Culinaire Terugblik georganiseerd, een feest voor de zintuigen. Bezoekers kunnen de geuren opsnuiven en uiteraard een hapje proeven.

Proef bijvoorbeeld van het ouderwetse gerecht Broeder. Of van de paling die door de palingroker ter plekke gerookt wordt. Ook wordt er gedemonstreerd hoe men zuurkool maakt. En vergeet vooral niet de rode kool te proeven. Net zoals het vroeger ging, heeft die urenlang op het petroleumstelletje staan pruttelen...

Kinderactiviteiten
Voor kinderen zijn er vele leuke activiteiten, zoals het versieren van kleine speculaas-abrahams, knutselen met groenten en het spelletje ´groenten voelen': met een blinddoek raden welke groenten er onder een doek verborgen liggen. En tenslotte snijbonen draaien met een molentje; vroeger was dat een echt kinderklusje!

De Culinaire Terugblik is één van de verrassende zomeractiviteiten in Museum Broeker Veiling, de oudste groenteveiling ter wereld. In dit unieke museum op en aan het water kan het publiek nog steeds deelnemen aan de groenteveiling. Wie de klok op het juiste moment stil zet, wordt handelaar van de dag! De rondvaartboot vaart door het laatste gedeelte van het Rijk der Duizend Eilanden.

bron:Broeker VeilingComments are closed.
%d bloggers liken dit: